Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) 2022


Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) по дефиниция е интензивно изживяване, организирано от Ротари клуб, на което развивате уменията си като лидери, докато се забавлявате и трупате нови познанства. 

Тази година аз и още 15 участници от цялата страна споделихме това незабравимо преживяване заедно. Когато ни попитаха последния ден какво е RYLA за нас, се чуха отговорите – вдъхновение, нова страница, приятелства, опознаване на себе си и другите, незабравимо приключение, мускулна треска, рожден ден, вдъхновяващи лектори, усмивки, забавление, намери своето „защо?‘‘, щастие, най-сладката хапка за гладния, нови уроци и възможности. Това бяха само част от определенията за случващото се през трите дни, в които бяхме един колектив.

С отворени обятия ни посрещнаха домакините на това събитие Ротари клуб Бургас-Пиргос, а за нашата обучителна и развлекателна част се бяха погрижили Ротаракт клуб Бургас-Пиргос и нашите лектори Минас Мовсесиян, Ана Янчева, Томас Гаро и Снежина Милушева. Интеракторите пък от Интеракт клуб Бургас-Пиргос ни организираха едно вълнуващо търсене на съкровища из Бургас. Програмата беше пълна и динамична!

Всички ние бяхме лидери, но се подобрихме за 48 часа, в които придобихме умения за решаване на проблеми, открихме нови стратегии, научихме се да комуникираме с различни типажи хора, срещнахме се с вдъхновяващи лектори, превърнахме мотивацията си в действия, забавлявахме се и създадохме трайни приятелства.  

Освен интересните теми на лекционната част имахме и увлекателни игри и занимания, от които научихме много се себе си. Всичко започна с нашите първи впечатления за всеки, след което изпитахме паметите си и накрая имахме игра с препятствия, на която се научихме как да водим и как да бъдем водени. Креативност показахме в построяването на неразрушими къщички и изобретяването на практични идеи в бита. Интересен експеримент беше да бъдем различни типове публика и да видим реакцията на част от нас, които бяха в ролята на лектори, без да подозират за задачата на публиката си. 

Така този уикенд се превърна в едно незабравимо приключение, което ще помним винаги!

Аз съм благодарна, че имах възможността да усъвършенствам лидерския си потенциал, да разработя креативни стратегии за решаване на проблеми и да науча етични бизнес практики.

Оправям призив към всички Ротари клубове в нашия дистрикт догодина всеки един от тях да номинира кандидат, защото много хора имат потенциал и могат да се определят като млади лидери в нашата организация!


Анна Атанасова

Паст-президент на Ротаракт клуб Пловдив

Член на елект-комитета за развитие на членството

Влез си в профила | Регистрация