Европейска среща на Ротаракт в София, България


Европейска среща на Ротаракт в София, България


От 25 ти до 28 ми януари София беше домакин на европейската среща на Ротаракт. Столицата ни посрещна близо 400 участници от 39 страни от целия свят. По време на четиридневния форум участниците имаха възможност да обменят опит в работата си в службата на общността. Социалният проект, който беше реализиран по време на събитието, беше с цел разпространяване на световния регистър за потенциални донори на стволови клетки. Александровска болница и отделението по имунология застанаха до Ротаракт в битката за разбиване на митовете за даряване на стволови клетки. Миналата година над 100 човека се включиха в регистъра след бягане, което беше организирано от Ротаракт България в 5 града в страната с тази цел. Сега всички участници работиха по информационна кампания, която ще може да се реализира и в техните държави. 


В програмата имаше включени работилници по важни за младежите теми - освен регистъра това бяха - “Ротаракт на прав път - правни аспекти на Ротаракт”; “Как да организираме събитие за Европейския информационен център на Ротаракт”; “По-безопасни пространства в Ротаракт - Нека работим заедно за това!”. Работните сесии бяха провокиращи размисъл и предоставиха нови знания, които всеки участник може да върне в клуба си. В допълнение към работната част имаше редица активности свързани с културен обмен като - урок по народни танци. Включиха се Софийски камерен хор “Васил Арнаудов”, гайдари и школа по народни танци, които успяха да предадат културата на българските традиции. 


След приключване на събитието организационният комитет начело с Марина Желева, Вероника Боцова, Ралица Белчева, Диляна Йорданова и Росица Силяновска, получи великолепни отзиви. Участниците бяха впечатлени от безпроблемната организация и вниманието към детайлите по време на цялата конференция. От процеса на регистрация до избора на места - всичко беше щателно планирано и изпълнено. Бяха положени огромни усилия, за да се направи тази конференция толкова запомняща се. Страстта на екипа към София и България беше предаден и усетен успешно. “Имахме много ротарактори, които присъстваха за първи път на такова международно събитие и това определено ще ги вдъхнови за повече международни пътувания, както и посещения обратно в София” - пише Крис Мичъл - представител на Ротаракт за Великобритания и Ирландия.

“Много ви благодаря за страхотното събитие. Най-накрая нещо добре организирано, без стрес (поне за повечето членове на борда), гладко и приятно. Наистина съм много щастлив от това как мина събитието!” - Матео Факети, председател на комитета за социална служба в борда на Ротаракт Европа. 


Събитието се осъществи и с незаменимата подкрепа на Ротари България, Ротари София Интернешънъл, Национален исторически музей, Винарска изба “Магура” и редица други партньори. Благодарни сме че успяхме с усилията на толкова много хора да представим Ротаракт и Ротари България на толкова професионално ниво! Нямаме търпение за следващите големи мечти, които ще изпълняваме заедно!

Влез си в профила | Регистрация