Swing Dance Workshop

Swing Dance Workshop

Swing Dance Workshop

През октомври имахме възможността да открием ротарианската година с един прекрасен и нов проект за нас, съвместно с приятелите от Swing Society. Нововъведените противоепидемични мерки не ни попречиха да проведем събитието. И така в един есенен следобед, клуб „Грамофон“ приюти, бивши и настоящи ротарактори, интерактори и гости, ентусиазирани да научат първите стъпки в Суинг танците.

Отдъхвайки си от танците, успяхме и да си поговорим за това как танците стопяват стреса, изпаряват чувството за изолираност, карат те да се чувстваш по-добре физически и спомагат за пълноценното, живо общуване. Това беше и целта на проекта ни. Последните, приблизително 2 години, децата, а и възрастните, учат и работят отвкъщи...Всички знаем какви негативи носи това. Социалната изолираност води до депресивни състояния, а танците пък от своя страна разведряват, сплотяват и помагат за поддържане на доброто настроение. Целта ни е да покажем колко важна роля заемат танците за психичното здраве, особено във времена на Ковид...

 

Всички включили се в каузата ни, спомогнаха да изпълним целта си, а именно - да осигурим тримесечно обучение по Суинг танци за четири ученика от 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, защото вярваме повече в действията отколкото в думите.


Влез си в профила | Регистрация