RotaRun Sofia

RotaRun Sofia

RotaRun Sofia

“RotaRun Sofia” е онлайн маратон с благотворителна кауза, организиран и проведен съвместно от партньорите ни от SUPERHOSTING. BG и School Boss. Маратонът е подходящ за

участници от всички възрастови групи с различни нива на спортна подготовка. За тази цел, маратонът се проведе в няколко дистанции - от по-къси до по-дълги. Предвидените дистанции са 3, 5, 10 и 15 км.


Самият маратон „RotaRun Sofia" се провежда в рамките на две седмици, като преди това, всички участници се регистрират и заплащат таксата виртуално, чрез сайта на маратона. Изискването към участниците е да изчислят разстоянието на маршрута чрез приложението “Strava” и да изпратят резултата си на посочения имейл. Резултатите ще бъдат обработени след края на маратона и качени на сайта на „RotaRun Sofia" , а закупеният мърч (когато е готов) и медалите, се изпращат чрез куриерска фирма или предадени лично на участниците.


През Октомври 2021 участие в „RotaRun Sofia" взеха 60 човека от различни краища на България, като имахме участници и от Германия, и Австрия. Както инспирирахме хората да спортуват сред природата, така и успяхме да съберем 1500 лева. Като сумата без разходите около производството на мърч, медали и обслужване на сайта възлиза на 870 лева. След разговори с УМБАЛ “Св.Анна”, беше взето решение, че всички парични средства ще бъдат насочени към СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Митев”, гр. София. С помощта на Ротари клуб “София Интернешънъл”, приятели на клуба и фирма “TurMed”, успяхме да дарим на СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Митев”- инфузионна помпа и напълно оборудвано медицинско куфарче.  


Влез си в профила | Регистрация