“Посади дърво - дари живот"

“Посади дърво - дари живот"

“Посади дърво - дари живот"

Ние Ротаракт клуб София - Сердика заедно с Ротари общностен корпус "Надежда" и Район Надежда Столична община съществихме проекта на 21.11.2020г.

Чрез тази прекрасна кампания успяхме да залесим дворното пространство на СУ “Бачо Киро” в град София. Инициативата се осъществи с подкрепата и на Ротари клуб София – Сердика и Ротари клуб София – Витоша.

За залесяването на това прекрасно училище, бяха осигурени 30 дръвчета, които любезно бяха предоставени от приятелите от Ротаракт клуб Кърджали! С малко указания и голям ентусиазъм участниците в инициативата посадиха дръвчетата и се ангажираха да се грижат и наблюдават тяхното израстване. След време учениците и живущите в кв.Надежда ще се наслаждават на едни от най-красивите видове дръвчета, а именно Явор и Рустифина. Тези видове са трайно дървесни и с висока екологична стойност. 

Чрез засаждането на дръвчета засаждаме бъдеще, осеяно със зеленина, извор на живот и безкрайна красота. Нека заедно занапред да подобрим света, в който живееем и въздуха, който дишаме!


Влез си в профила | Регистрация