Кръводарителска кампания

Кръводарителска кампания

Кръводарителска кампания
„В кръвта ти е да спасяваш животи!“ е мотото на Кръводарителската кампания, която организираме в гр.София, заедно с Национален център по трансфузионна хематология.
Водени от изконния принцип на Ротари за безкористност в добрите дела, приканваме хората да дарят не #капка кръв, а #извор на надежда за някой в нужда и да спасят човешки живот.
За поредна година Ротаракт клубовете от различните градове организират кръводарителска кампания.
Главната мотивация на организацията за провеждането на кампанията е проблема, пред който е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно /оскъдните резерви на кръвните банки по градове/ липсата на достатъчно кръводарители на годишна база. Целите, които си поставят Ротаракт клубовете са следните:
- да информира обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин увеличи възможността повече хора да дарят кръв за 1-ви път;
- да мотивира максимално много хора да се включат по време на кампанията;
- да покаже на обществото, колко малко е нужно, за да бъде спасен човешки живот;
Ротаракт клубовете високо оценяват жеста, който участниците в кампанията ще направят и приема всеки включил се в нея за герой, затова и призивът ни към кръводарителите е: „Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!“
Влез си в профила | Регистрация