Дарение на инвалидни колички и проходилки

Дарение на инвалидни колички и проходилки

Дарение на инвалидни колички и проходилки

Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев взе участие в международния ротариански проект за дарение на инвалидни колички от ротарианци от Франция и България на български болници. Проектът се реализира по инициатива на г-жа Аник Бар, почетен консул на България в Лил и член на Ротари клуб Кроа Васкал (RC Croix Wasquehal). С нейна помощ беше осъществен контакт между РК Бетюн Артоа (RC Béthune Artois), от една страна, който е дарител по проекта и Ротари клуб София-Витоша, заедно с Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев, от друга страна, които приеха дарението и го разпределиха между нуждаещите се здравни заведения.

Във Франция инвалидните колички и голяма част от медицинското оборудване трябва да се подменят след определен период от време и съответно повечето артикули са в много добро състояние, запазени и почти нови. Втори живот у нас получиха 35 колички и 35 проходилки.

Бенефициенти по проекта са десет български болници, а именно: „Н.И.Пирогов“ ЕАД, „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ЕАД, „Света Анна“ ЕАД, „Св. Наум“ ЕООД, „Александровска“ ЕАД, „Цима М“ ЕООД, както и лечебните заведения в Дупница, Ихтиман, Елин Пелин и Пирдоп.

На 05.12.2019 г. се състоя заключителното събитие в София между всички участници от България и Франция за отбелязване на успешната реализация на проекта и посещение на болниците бенефициенти.

Очаква се проектът да продължи да се развива и през следващите години.


Влез си в профила | Регистрация