Никога не се изправяш толкова високо, колкото когато се навеждаш да помогнеш на човек в нужда. Никога не си по-богат от момента, в който научиш още един нов език. Никога денят ти няма да бъде по-смислен от секундата, в която си ощастливил непознато момче с увреден слух с един простичък жест. Елементарни движения, които значат „Добър ден! Как си?“.

Именно това е целта на изложбата „Чуй ме с жест“ – да открехне вратата на жестовия език към по-голяма част от българското общество и все повече хора да общуват свободно и без притеснение с хората с увреден слух. Зад проекта стоят Ротаракт клуб "София Интернешънъл" и  Ротаракт клуб "София", а към инициативата се присъединиха Специално училище за ученици с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“ и Регионалния исторически музей – София.

Изложбата беше открита на 12 март в Ларгото на София . В изложбата учениците от софийското училище за деца с увреден слух представят най-често срещаните жестови комбинации, когато искаш да общуваш с човек с увреден слух.

На откриването на събитието в столицата присъстваха много гости, приятели, общественици и медии. Целта на изложбата е да открехне вратата към един напълно нов и цветен свят към една нова култура и да покаже богатството и разнообразието в общуването с хората с увреден слух. Изложбата престои да обиколи Габрово, Дупница, Велико Търново, Ямбол и т.н