Черно море свободно от пластмаса

Черно море свободно от пластмаса

Черно море свободно от пластмаса
16 години изминаха от основаването на Ротаракт клуб София- Сердика. За пета година по този повод организирахме боулинг турнир. Тази година се спряхме на каузата за едно по-чисто Черно море. Вдъхновени бяхме от инициативите на WIND2WIN и Akasha surf school и решихме средствата от турнира да помогнем за някои от целите им.
Освен почистванията на плажовете организирани с доброволци има идея да се поставят кошчета за фасове по българските плажове. Това е едино от най-честото срещано замърсяване. Голямта цел е да се инсталира #SeaBin - което е т. нар морско кошче, което успява да филтрира водата и да улови както плаващи отпадъжи така и мазнини.
Получихме огромната помощ от авторката на уникалните бижута Тъй, които са ръчно изрисувани и редица от вас успяха да си закупят в подкрепа на каузата. Както и на най-многобройните участници от Агенция за преводи и легализация Arte.doc.
За поредна година получихме гостоприемството на Playground, Paradise Centre.
Замислихме се:
- Колко точно пластмаса използваме на ден? Нужно ли е да се зариваме със сламки, клечки за уши и други изделия за еднократна употреба? А и в началото на летния сезон си задаваме въпроса: Възможно ли е да си върнем чистотата на Черно море и българските плажове?
Част от наградите бяха и клечки за зъби от бамбук, така че представихме и една алтернатива на предмети от ежедневието.
Взехме си и прекрасни тениски от органичен памук, чиито надписи са изцяло безвредни за околната среда, и които ни вдъхновяват да разкажем за инициятивата #PlasticFreeBlackSea на поне един наш приятел!
И най-вече сме благодарни на всички хора, които успяха да ни подкрепят! Благодарим и за търпението и интереса към каузата ни и приветстваме всички действия от ежедневието ни за намаляване на отпадъците!


Влез си в профила | Регистрация