Дърво по Дърво – ГОРА!

Дърво по Дърво – ГОРА!

Дърво по Дърво – ГОРА!

 Ежегодно клуба организира или участва активно в кампании за залесяване, като последния им рожден ден беше с цел събиране на средства за закупуване на дърветата за засаждане. Целта им тази година е да помогнат на Общинския приют за безстопанствени кучета в с. Горни Богров и най-вече да създадът една прохладна и сенчеста среда през топлите сезони.

В този приют има повече от 1500 бездомни кучета, които са останали без дом по една или друга причина, имащи нужда от внимание и грижи.  

С подкрепа на приятели и доброволци успяха да засадят 34 дръвчета Акации и 5 овощни дръвчета. Ротаракт клуб София-Сердика изведе на преден план значението на дърветата в нашия живот и в живота на нашите рошави приятели. Климатичните промени и глобалното затопляне са част реалностите на нашия век. Просто решение за борба с тези проблеми е залесяването. Дърветата са спасителната линия на нашата планета. Една от целите на този проект на Ротаракт София-Сердика е да насърчават гражданите и младите хора да засаждат повече дървета и да ги отглеждат. 


Влез си в профила | Регистрация