12 кръводарители се включиха в кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи” на Ротаракт клуб Велико Търново

12 кръводарители се включиха в кампанията  „В кръвта ти е да спасяваш животи” на Ротаракт клуб Велико Търново

12 кръводарители се включиха в кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи” на Ротаракт клуб Велико Търново

В провелата се на Благовещение кампания по кръводаряване, организирана от Ротаракт клуб Велико Търново и отделението по Трансфузионна хематология (Кръвен център) при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, гр. Велико Търново, се включиха 12 кръводарители.

         Кампанията е една от традиционните пролетни акции на Ротаракт клуб Велико Търново, чиято цел е да се подпомогне дейността на отделението по Трансфузионна хематология, с оглед набавянето на необходимия резерв от кръв, от който имат нужда, за да осъществяват безпроблемно дейността си. Отделението по Трансфузионна хематология във Велико Търново, е единствения кръвен център в област Велико Търново, който отговаря за всички 10 общини. Именно поради тази причина Ротаракт клуб Велико Търново провежда ежегодно инициативата „В кръвта ти е да спасяваш животи”.

         Членовете на Ротаракт клуб Велико Търново изказват благодарност на всички, които подкрепиха инициативата им и спомогнаха за спасяването на човешки животи.

         Всеки, който желае да дари кръв, но не е могъл да го направи по време на акцията, организирана от Ротаракт клуб Велико Търново -  може да направи дарение директно в отделението по Трансфузионна хематология” в областната болница, всеки делничен ден от 8.00 до 13.00 часа.

        


Влез си в профила | Регистрация